Панчарево с подновен кей и водни колела

Новият сезон в Панчарево започва с подновени водни колела и реновиран кей!

Тази година фирмата, която стопанисва водните колела на Панчаревското езеро е направила основен ремонт на централния понтонен кей, който се намира между Националната гребна база и устието на река Бистрица, в близост до спирката на общината. Това е основното място откъдето преди години е тръгвало и корабчето за разходки из езерото. Фирмата със свои средства се е заела с основното почистване на района – изкастрена е старата растителност и високите храсти, покривали с години потъналата в боклук автомобилна алея, която е основен подстъп към бул. Самоковско шосе, събрани са голямо количество битови отпадъци от брега на езерото, изграждат се ресторант и кафене. В непосредствена близост тече ремонт и на бившия морски клуб и ресторант „Фрегата“.

В момента се ремонтира част от желязната конструкция на романтичното някога заведение (ресторант „Тръстиките“), което се предвижда да бъде пуснато в експлоатация след 1 юли. Окосена е прилежащата на заведението тревна площ.

Вече можете да наемете водно колело или лодка, всеки ден от 10.00 до 20.00 часа, на цена:

  • 5 лв. за 30 минути
  • 8 лв. за 1 час

Всички лодки и водни колела са обезопасени и годни за експлоатация. Заповядайте и се насладете на тишина и спокойствие сред водите на красивото езеро!

About the Author: admin

3 376 Comments

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.