Сформира се доброволчески екип за облагородяване на местността около „Трибуните“

Сформира се доброволчески екип за реализация на първия етап от Проект „ТаблоID“ на брега на Панчаревското езеро

Проекта има за цел облагородяването на една голяма част от крайбрежието на Панчаревското езеро и социализация на пространството в м. Трибуните, както и ревитализация на съществуващото съоръжение – бивше табло с високоговорители към комплекс „Трибуните“ на Гребна база „Панчарево“. По този начин района ще се превърне в привлекателно място за отдих, спорт и забавление.

Съоръжението е със здрава конструкция и лесно може да бъде пригодено за многофункционално приложение – като импровизирана сцена или панорамно място за наблюдение на една от най – красивите части от крайбрежието. Целта е таблото да бъде използвано възможно най-ефективно, а района около него да бъде обезопасен и предразполагащ към културно-рекреационни дейности, подходящо място за задоволяване на разнообразните нужди на посетителите.

След допълнително договаряне и сътрудничество с общинската администрация или други обществени институции, сцената може да бъде предоставяна за презентации на различна тематика, независимо с комерсиална или идеална цел, за представяне на дейността на читалища и самодейни колективи от района, за провеждане на детски празници, фолклорни спектакли, извънучилищни уроци на открито и др.

По проект „ТаблоID“ Неправителствена организация „Трансформатори“ е получила финансиране по програма „Място за живот, 2011“ на фондация „Екообщност“. Самата програма се осъществява благодарение на фондация “Чарлз Стюарт Мот”.

Партньор е столичния район „Панчарево“ на територията на който се осъществява проекта и Си Ви Ес – България”.

„Трансформатори” е сдружение, което се занимава с проблемите на градската среда, архитектурата и дизайна. Основна цел на сдружението е да налага конкурсното начало на различни нива. Приоритет е взаимодействието с държавни институции, неправителствени организации, но и партньорство по проекти с представителства на фирми и търговски организации. Сдружението се стреми да налага добри практики като реализира съвместни инициативи за подобряване на образователния процес със специализираните учебни заведения в областта на строителството и архитектурата.

Станете част от една благородна инициатива. Изградете отношение към мястото на което живеете, почивате, отглеждате децата си!

За записване и допълнителна информация :

Сдружение „Трансформатори“
София 1421, ул. Горски пътник 29, ет.5, ат.17
www.transformatori.net; Е-mail: [email protected]

About the Author: admin

4 169 Comments

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.