Място в сърцето

Уважаеми почитатели на Панчарево!

Гъбата на Панчаревското езеро

Мостика „Гъбата“ на Панчаревското езеро стана победител в националната кампания „Място в сърцето“ за гр. София.

Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) е организация в обществена полза и има мисия да насърчава различни общности да поемат отговорност и да работят активно за социално развитие, като използват пълноценно местни ресурси.

„Място в сърцето“ е инициатива, която има за цел да подкрепя проекти свързани с обживяване и възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради. Кампанията стартира в началото на месец октомври 2013 година и ще продъжи до края на месец ноември 2014 година. Кампанията има за цел да провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града. В кампанията не се подкрепят стартиращи проекти, които имат нужда от финансиране на цялостно изграждане, както и проекти със статут на национален паметник на културата или такива намиращи се в частен имот.

Мостика „Гъбата“ има шанс да възвърне първоначалния си облик на атрактивно място за разходка и естетическа наслада от прякото общуване с водната площ, околните планински склонове и амфитеатралното разположение на курортното селище Панчарево. Номинацията на Мостика е събрала най-много гласове и се включи в етапа по набирането на средства, чрез даряване в рамките на кампанията, който ще продължи до 30.07.2014 година.

„Седмица на градовете“ се реализира изцяло на Facebook страницата на националната кампания „Място в сърцето“ и има за цел даприпомни на хората красивите емоции, с които свързват любимите си места и да запознае публиката с 12-те обекта по различен начин. От старта на инициативата отделни седмици са посвещавани на любимите места на публиката в четири български града – Сливен, Пловдив, Габрово и София. Вълнуващи разкази и любопитна информация за любимото място на Софиянци – езерото Панчарево и за Мостика „Гъбата“ може да прочетете в блога на Работилницата.

Нека се обединим в името на облагородяването на едно от най-красивите места по брега на Панчаревското езеро и му върнем облика, който е имало преди години. Научете как да го подкрепите и в дарителския етап на сайта на националната кампания!

Интервюто с Александър Найденов, който номинира мостика в националната кампания „Място в сърцето“ можете да прочетете ТУК.

Благодарим за съпричастността!

About the Author: admin