РЕвизия за Панчарево

Таблото при ресторант Трибуните

На 28 септември, неделя, на Панчаревското езеро ще се проведе второ издание на фестивала РеВИЗИЯ. Използвайки аудио-визуални изкуства събитието провокира промяна и преосмисляне на емблематични градски места.

РеВИЗИЯ цели да затвърди значението на езерото и парка около него като важна част от парковата инфраструктура на София и да акцентира върху актуални проблеми, свързани с чистота и поддръжка на средата и съоръженията. Затова по време на събитието ще се набират средства за ремонт и възстановяване на мостик “Гъбата” в езерото Панчарево в рамките на националната кампания “Място в сърцето” на Фондация “Работилница за граждански инициативи”. С набраните средства ще се ремонтира мостика, за да се превърне отново в любимо място за разходки и почивка. Тъй като в момента сухопътният достъп до “Гъбата” е ограничен по съображения за безопасност, фондация “Работилница за граждански иницативи” ще организира за посетителите на РеВИЗИЯ турове с лодка.

РеВИЗИЯ запазва традицията от първото издание на фестивала и организаторите готвят амбициозен аудиовизуален спектакъл, с които да представят възможния живот и реалната и потенциална функция на Панчаревското езеро и парка около него, както и проблемите, които ги застрашават. Специално създадено 3D мапинг шоу от Elektrick.me ще се прожектира на няколко сцени: мащабен воден екран, разположен в самото езеро, старото информационно табло и скалния масив в близост до него. За музиката и програмата ще се погрижат и DJ формацията 1000 names и аудиовизуалният творчески колектив Мелфорамтор от Пловдив. В специално подготвеното аудио-визуално шоу ще участват актьорът Петър Мелтев от “ХаХаХа импро театър” и музикантът Павел Терзийски от Voxbox.

Проектът се осъществява с подкрепата на програма “Култура” на Столична община, Район Панчарево, Booking.com, Спешъл Олимпикс България и всеотдайни доброволци.

До мястото на фестивала се стига с автобуси 1, 3 и 4 до спирка Кокалянско ханче, и пеша по обиколния път към ресторант “Трибуните”. С автомобил или велосипед се следва маршрута по Самоковско шосе, отбива се на разклона за мотел-ресторант Трибуните и специализираната болница за рехабилитация и се следва главния обиколен път, който води до самото табло. Фестивалът е на 28 септември, от 16 до 23 часа, вход-свободен.

About the Author: admin