Мидена ферма „Дълбока“ вече и в София

На 28.05.2011г. официално беше открит новият ресторант на „Дълбока ООД“ в Панчарево, в непосредствена близост до езерото и зона за отдих „Плажа“. Той е първото заведение от подобен тип на територията на София.

В ресторанта се предлагат основно ястия с култивирани миди и различни видове черноморска риба. Ще бъдете изненадани от разнообразните предложения. Морските деликатеси на „Дълбока ООД“ са винаги пресни и са продукт на висококачествено собствено производство.

Мидите се култивират от 800 години в Европа, а се използват като храна от 2000 години насам. Те са висококачествен хранителен продукт, както и един разнообразен и вкусен начин да си набавим така необходимите витамин B12, витамин C, цинк, желязо и протеини. Те са известни в целия свят като природосъобразна морска храна, тъй като се хранят натурално, без добавки и се размножават по естествен път, в средата в която се отглеждат.

Дружество „Дълбока ООД“ е регистрирано през 1993 г. То е специализирано в култивиране и производство на екологично чисти черноморски миди от вида „Muthilus Gallaprovincialis“. Основната им храна са фитопланктон и зоопланктон. Важно условие за доброто им качество е средата, в която живеят. Тя трябва да бъде изключително чиста.

Фермите на „Дълбока ООД“ са разположени в една от най-екологично чистите области на българското Черноморие  – залива на нос Калиакра.

Първата експериментална ферма от подводен тип е построена и пусната в експлоатация през 1994 г. Дълбока ООД изгради надводна мидена ферма от 780 кв.м. през 2003 г. по програма САПАРД. През 2006 г. бе реализиран вторият етап – 1640 кв.м. по същата програма. От 2011 г. стартира изграждането на трети етап от 2080 кв.м., който се финансира от Евпопейския фонд за рибовъдство.

На откриването присъстваха кметът на район „Панчарево“ Светослав Митрев и кметът на Кокаляне – Йордан Георгиев. Сред популярните гости бяха БТР, Сигнал, Кирил Маричков, Етиен Леви, Антон Радичев, Любо Нейков, Димитър Рачков, Андрей Слабаков, Катето Евро и много други.

Заповядайте в новооткритият ни ресторант в Панчарево!

Повече актуална информация вижте ТУК

About the Author: admin