Частна детска градина „Слънчогледи“

Адрес: 1137 София, кв. „Панчарево“, м. „Ширините“ 1, комплекс „Бяла черква“,

Виж местоположението в Google Maps

тел: (02) 481 3610; GSM: 0885 955 434
Официален сайт: www.slanchogledi.eu

Частна детска градина "Слънчогледи" Панчарево, к-с "Бяла черква"

Частна детска градина „Слънчогледи“ Панчарево, к-с „Бяла черква“

Частна целодневна детска градина „Слънчогледи” е открита на 1 септември 2008 г. Градината се намира в съвсем нова, проектирана за целта сграда, в полите на Витоша. Част е от жилищен комплекс от затворен тип „Бяла черква“ в Панчарево.

На разположение на децата е голям озеленен двор, в който има обособена детска площадка, пясъчник и др. детски атракциони. Помещенията за учене и игри са просторни и светли, детската спалня е уютна. Има физкултурен салон. Детската градина разполага със собствена кухня. Децата се хранят 5 пъти на ден, менюто се изготвя по детски рецептурник.

Градината работи от 1 септември до 31 юли. Работното време е от 8. 30 ч. до 18. 30 ч. По предварителна заявка градината предлага почасово гледане на деца извън установеното работно време. Детската градина работи по одобрени от МОН програми за обучение. Набляга се на ранното чуждоезиково обучение. Обучението по английски език е ежедневно. Използват се оригинални британски учебни системи, аудио и видео материал и мултимедиен софтуер. Заниманията на децата започват от 2-годишна възраст под различна форма. Игри, музикален английски език, мултимедийни и видео уроци осигуряват чуждоезиковата среда. Детската градина разполага със съвременна мултимедийна апаратура.

Градината приема деца от 2 до 6 години. Децата са разпределени в групи по възраст. Има предучилищна подготвителна група. Режимът на децата за всяка група включва ежедневно образователни занимания, английски език, часове за игри на открито, занимания с изкуства, сън. Допълнителни дейности: плуване, тенис, езда, ски-училище, екскурзии, море и излети. Децата се грижат за детски зелен парк.

При необходимост градината осигурява транспорт от и до дома.