Фолклорен празник „С песен и танц в Панчарево“

Фолклорният празник в Панчарево традиционно се организира от читалище „Виделина“ в селото и е учреден във връзка с честването на 100-годишнината от създаването му през 1908 година. Провежда се от 2008 г. насам всяка пролет, в края на април или началото на месец май с официалното име – Фолклорен фестивал „С песен и танц в Панчарево”.

Мисията му е да дава възможност за изява на любителски колективи от различни фолклорни области на страната да представят своето изкуство с цел поддържане на връзката между поколенията, като основа за съхраняване и популяризиране на българския фолклор и традиции. Празникът няма конкурсен характер.

В бъдеще амбицията на организаторите на фестивала е да обогатят програмата му с международно участие, като по този начин той постепенното да се превърне в средство за сближаване между културите и за създаване на основа за по-тесни социално-икономически връзки между народите. Благодарение на усиления труд от страна на домакините от Ансамбъл „Панчарево“, откритата сцена пред читалището ежегодно става най-чаканото събитие за малки и големи, което обогатява сетивата и връща към корените на българщината.

Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"Традиционен фолклорен фестивал "С песен и танц в Панчарево"