Нова детска площадка

Нова детска площадка в Панчарево, създадена по скици на деца от Англо-американското училище в София


 
Стартира обновяването на над 5000 кв. м. площ от зоната за отдих „Плажа-Панчарево“.

Откриването на проекта се състоя във вторник, 04.09.2012г. от 10,30ч. в градинката между автобусните спирки „Плажа“ и „Кокалянско ханче“.

Учениците от 4-ти клас на Англо-Американското училище в София нарисуваха скици, по които архитектите направиха модела на новата детска площадка, която дариха на децата от Панчарево. Градинката беше открита от г-н Димитър Сичанов – кмет на Панчарево, Ралица Маджарова, директор на дирекция „Зелена система” от Столична община, Джим Ъркхарт – директор на Англо-Американското училище и директорките на детската градина и читалището в района.

Децата веднага изпробваха съоръженията с уникален дизайн и приказни имена – Горска колибка, Диви ягодки, Препятствията на гората, Къщичка на дърво и Хълм на приключенията. “Такъв новаторски подход досега не е прилаган в България, а като се замислим е логично деца да проектират забавленията за деца” – сподели госпожа Игнатова, отговорник на проекта и бизнес мениджър на Англо-Американското училище в София.

Съоръженията са разположени в зоната за отдих „Панчарево-Плажа“ и са на разположение на всички жители и гости на района. Проектът е дарение от Англо-Американското училище и с него стартира модернизацията на над 5000 кв. м. от тази зона.

Кметът, г-н Сичанов, коментира: “Това е чудесен старт на инициативата за придаване на нов облик на тази крайпътна част от район „Панчарево-Плажа“. Целта на общината е да създаде нови условия за спорт и почивка на различни възрастови групи – надяваме се и други компании и съмишленици да последват примера на Англо-Американското училище и да се включат в инициативата.

НЕКА ПАЗИМ ПРИДОБИВКАТА, ТЯ ОСТАВА ЗА ДЕЦАТА НА ПАНЧАРЕВО!

About the Author: admin